Zoeken
  • De IJsprofessor

Nieuwe IJstijd!

Bijgewerkt: apr 9

De afgelopen dagen zijn al goed gevuld met sneeuw en ijs. En wij doen daar graag een schepje bovenop!


Terug in de tijd

Drie jaar geleden ben ik IJsprofessor geworden, een prachtige functietitel die ik mezelf heb gegeven. Een functietitel die past bij Onwijs Lekker IJs, onze handgemaakte fruitijsjes op basis van een verantwoord recept. Zonder onnodige toevoegingen. Een echte glimlach op een stokje.

IJs

Met als uitgangspunt dat het tijd is voor beter ijs, voor ons allemaal. In alle jaren heb ik veel ijs gegeten, heel veel ijs gegeten. Van raketjes tot twisters, van calippo’s tot Italiaans schepijs. Ik at het allemaal. Toen 6 jaar geleden mijn dochter geboren werd en ik ook nog eens mijn vader kwijtraakte ben ik mezelf gaan verdiepen in gezonde voeding en met name in gezonde snacks. Er moest toch iets beters zijn dan al die zoetigheid waar we ons aan tegoed doen.


Wat is gezond?

Kijkend naar wat de wetenschap er over te zeggen heeft, is er veel over te vinden. Over wat nu wel gezond is en wat niet. Hier zijn ook veel tegenstrijdigheden te vinden maar waar ik het meeste over kan vinden is ook hetgeen ik het mee eens ben. Het beste komt uit de natuur en vind zijn oorsprong niet in een chemisch proces. Dit is mij duidelijk geworden in mijn zoektocht naar bewuste voeding.

Gezonde snack

Deze zoektocht ben ik gelukkig niet alleen mee bezig en samen gaan we een nieuwe IJstijd tegemoet.

Een tijd waar de vriezers in de supermarkten, bij de horecagelegenheden en bij ons thuis gevuld gaan worden met verantwoorde ijsjes, gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Dat is de nieuwe IJstijd en daar gaat de IJsprofessor bij helpen. Met een ijsje in onze hand werken aan een grotere bewustwording als het gaat om voeding en zijn we producent van een gezonde snack die past in de nieuwe IJstijd.

92 keer bekeken0 reacties