top of page

VOOR PLEUN

Schermafbeelding 2022-03-18 om 00.40.07.png
logo_pleuns_regenboogijsjes_1626363046__97046.webp

"Een bijzonder ijsje voor een bijzonder meisje"

Op 19 februari 2020 ontwikkelde en bedacht Pleun Janssen (toen 6 jaar oud) uit Deventer samen met de IJsprofessor Pleun’s Regenboogijsje, in het IJslab van Onwijs Lekker IJs in Nijmegen.
Onwijs Lekker IJs is de ijsleverancier van onder andere Meadow op het Deventer Stadsstrand, een prachtige horecazaak van Koos en Evelien, de ouders van Pleun.

Als klein meisje was Pleun al gek op de regenboog maar tijdens het bedenken en ontwikkelen was ze eigenlijk al slechtziend. Door de ziekte van Batten (diagnose juli 2019) is ze nu zo goed als blind en kan ze het ijsje eigenlijk alleen nog maar proeven. Pleun weet niet dat ze de ziekte van Batten heeft en wat haar zonder behandeling van de ziekte te wachten staat.

 

Het idee achter het ijsje was om het ijsje van Pleun te gaan verkopen bij Meadow. Koos en Evelien zetten hun horecazaak al langer in als podium voor meer aandacht voor de ziekte van Batten. Per verkocht ijsje gaat 50 cent naar Stichting Voor Pleun, die zich inzetten voor meer naamsbekendheid, onderzoek en behandeling van de ziekte. In amper 3,5 maand werden in 2019 bijna 1.500 ijsjes verkocht bij Meadow. Het ijsje bleek een succes. Er komen dan ook steeds meer nieuwe verkooppunten bij.

 

Benieuwd naar het hele verhaal van Pleun en haar Regenboogijsje?

Wilt u ook verkooppunt worden van Pleun's Regenboogijsje?

IJsprofessor-staand-regenboogIJS-transparant.png
bottom of page